نوکیا با معرفی برنامههای جدیدِ خود برای مدیریت شهر هوشمند، قصد دارد مدیریت سیستمهای نظارت ویدیویی، شبکه، سنسورهای اینترنت اشیاء و پارکینگها را سهولت ببخشد.
تلاشهای نوکیا در زمینهی ساخت چارچوب و پلتفرم شهر هوشمند، با سرویسهای گوناگونی گره خورده است. امروزه فعالانِ بزرگ عرصهی تکنولوژی مانند سیسکو، هواوی، ورایزن و دیگر شرکتها، همگی مدیریت شهرهای هوشمند را هدف قرار دادهاند. مؤسسه IDC، هزینهی ساخت شهر هوشمند را تا سال ۲۰۲۱، ۱۳۵ میلیارد دلار پیشبینی کرده است.
حال نوکیا بهعنوان یکی از بازیگران اصلی این حوزه، برنامههای زیر را هدف قرار داده است:
- اینترنت اشیاء برای شهر هوشمند شامل یک چارچوبِ ماژولارِ یکپارچه میشود که برای متحدکردنِ کنسولهای مدیریت شهر هوشمند و افزایش خدمات فعالیت میکند. نوکیا باور دارد که مرکز عملیاتی یکپارچهی آن، میتواند تکنولوژیهای شهرها را هماهنگ و در هزینه صرفهجویی کند.
- Sensing as a Service برای ارائهی آمار و دادههای تحلیلی شبکههای اینترنت اشیاء که سببِ مشخص شدن ساخت و سازِ غلط و تغییرات محیطی میشود.
- شبکهی مجازی امنِ اپراتورِ موبایل در راستای امنیت عمومی، این امکان را برای شهرها به وجود میآورد تا به آژانسهای امنیتی، سرویسهای پهنای باند ارائه کنند.
برخلاف تصور عمومی، نوکیا علاوه بر ساخت دستگاههای موبایل، در حوزهی زیرساختهای شبکه نیز فعالیت بسیاری دارد. این شرکت از سالها پیش در تلاش برای پیادهسازی و گسترش اینترنت 5G بوده است؛ بنابراین فعالیتش در زمینهی شهر هوشمند چندان عجیب و دور از ذهن به نظر نمیرسد.
.: Weblog Themes By Pichak :.